Kamis, 11 Juni 2009

Neden Osmania Attaturk calung ilgileniyorum


Başlangıçta, Calung isn'ta Günümüzde ancak performans göstermek Waditra enstrüman bir form bambu da ortak olduğu sol ve sağ tarafta takılı olduğunda yapılmış gibi. Başka bir son çırpıcı Calung ve vücut için kaçınılmaz bir son bir ayağı bağlıdır.

Geliştirmeye's, bu sanatı bir waditra ki kolay olabilir olmayı ve organize Jingjing denir Calung yaptım.
Calung sunda müzik bu Angklung bir prototip olan bir araçtır. Bu Angklung aksine Esnek, nasıl calung yenmek için bir çubuk segmentle kimden (wilahan, şerit)-segment (bambu tüp) ile isabet adım Titi (gam) pentatonik (da-na-mi-ti-göre düzenlenmektedir oynanır LA). Awi wulung (siyah bambu) en calung yapmak için bambu türü, ancak bazı Awi temen (beyaz bambu) den yapılır.
Bir enstrüman olarak daha calung da performans sanatı ile bağlanır. İşte Sunda iki form bilinen calung, yani rantay ve calung jinjing calung bulunmaktadır.
Calung Rantay
Calung rantay bıçak bambunya dideretkan waru deri kayış en küçük ve en büyük den (lulub) ile, numara 7 wilahan (7 parça bambu) veya daha fazla. Aracın üst üste ve de iki katmanlı (calung anne-baba ve çocuk calung / rincik calung) olduğunu. Nasıl süre bersilah bakimi rantay iki el ile vurmak calung, calung çalmak için genellikle odası ya da evde bir ağaç bağlıdır (calung rantay Banjaran-Bandung), aynı zamanda, örneğin calung özel bir bambu bir raf "tutucu" / Ağaç yaptık Cibalong ve Cipatujah, Tasikmalaya in tarawangsa Banjaran ve Kanekes olarak rantay calung / Baduy.
Calung Jingjing
Satır jinjing şeklinde bambu calung birlikte küçük bambu sebilah (paniir) ile meydan. Calung jinjing bu kingking calung olarak dört veya beş adet ve (12 bambu tüpler ve) oluşan, panepas (5 / 3 ve 2 bambu tüpler calung), (5 / 3 ve 2 bambu tüpler jongjrong calung) ve calung feryat oluşur (2 tüpler bambu). , El sol yetişkin kendi gelişim bütünlük Calung bir çekiç sağ ile dövme jongjrong oynamaya calung şekilde kullanmadan tek kullanın calung kingking bir, iki ve panempas feryat calung, ve menjinjing / enstrüman düzenlenmektedir. Diğer dimelodi, dikeleter arasında teknik menabuhnya, dikemprang, dikempyung, diraeh, dirincik, dirangkep (), diracek salancar, tirbuşon ve solorok

Tidak ada komentar: